Hariss Harun: Misi Pasukan Tempatan Ungguli ACL Bukan Hanya Disandarkan Kepada JDT

Hariss

Kapten Johor Darul Ta’zim (JDT) Hariss Harun percaya misi untuk melihat pasukan tempatan mengungguli kejohanan Liga Juara-Juara Asia (ACL) dalam masa 15 tahun tidak harus disandarkan kepada kelab Harimau Selatan itu sahaja.

Sebaliknya semua pasukan Liga Malaysia boleh menyerlah di kejohanan itu andai sudah merangka persiapan rapi bagi menyaingi kelab-kelab besar di rantau Asia.

Sasaran untuk melihat pasukan tempatan mengungguli ACL terkandung dalam misi Next50 Strategic Blueprint Malaysian Football League (MFL) dan JDT berjaya membuat penampilan sulung dalam kejohanan itu musim ini dengan prestasi agak baik apabila berjaya memberikan tentangan hebat.

Jelas pemain kelahiran Singapura ini, JDT dalam laluan terbaik untuk melaksanakan sasaran dalam Next50 tetapi itu tidak bermakna pasukan-pasukan lain tidak mempunyai peluang sama kerana Hariss percaya dalam tempoh 15 tahun, tahap persaingan dalam Liga Malaysia akan menjadi lebih sengit dan menarik.

Apa yang penting adalah kerjasama semua pasukan untuk mempunyai perancangan yang menyeluruh membentuk skuad terbaik pada masa akan datang di samping sama-sama membantu melaksanakan tanggungjawab menjayakan misi Next50.

“Saya harap Liga Malaysia ini akan berkembang dengan lebih jayanya dan 50 tahun Blueprint adalah satu tempoh yang cukup lama dan macam-macam boleh jadi dalam tempoh masa tersebut.

“Jadi tugas kami sebagai pemain adalah untuk sentiasa memperbaiki prestasi dengan lebih baik dan bukan hanya JDT, tetapi pasukan-pasukan lain juga turut main peranan untuk memastikan setiap sasaran dalam Blueprint itu tercapai dalam tempoh yang ditetapkan.

“Dan sudah pasti kerjasama yang sebaik mungkin untuk meningkatkan kualiti Liga Malaysia dari masa ke semasa kerana jika kita ada liga yang kukuh dan berkembang, ia juga mampu memberi kesan positif kepada pasukan kebangsaan juga di samping misi untuk bersaing dalam kejohanan ACL”, jelasnya.

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN