Gold Cup 2019: Amerika Syarikat Mara ke Separuh Akhir

Amerika Syarikat memanfaatkan peluang bermain di laman sendiri dengan menewaskan lawan mereka pada suku akhir Gold Cup. Mereka bermain baik di hadapan puluhan ribu penyokong di Philadelphia pagi tadi.

Hanya satu sahaja

Weston McKennie. Sumber: US Soccer Players

Gol tunggal Weston McKennie menjadi garis pemisah antara Amerika Syarikat dengan Curacao. Gol itu hadir pada minit ke-25.

Amerika Syarikat turun dengan kehadiran Christian Pulisic dan Gyasi Zardes. Namun begitu, mereka hanya dapat mempunyai 11 percubaan rembatan, kurang 2 daripada Curacao.

Curacao boleh berbangga dengan aksi terbaik mereka dalam kempen Gold Cup kali ini.

Jarak Jamaica

Mattocks meraikan gol tunggalnya untuk membantu kemenangan Jamaica pagi tadi. Sumber: FoxSports.

Sebelum perlawanan antara Amerika Syarikat menentang Curacao, Jamaica terlebih dahulu bertembung dengan Panama. Perlawanan itu turut diadakan di Philadelphia.

Tiada gol dijaringkan pada separuh masa pertama. Namun begitu, bola telah terkena salah seorang pemain Panama, Michael Murillo. Pengadil perlawanan telah menghadiahkan sepakan penalti untuk Jamaica.

Darren Mattocks menjaringkan penalti untuk Jamaica pada minit ke-75. Satu-satunya gol itu telah menjadi faktor kemenangan Jamaica.

Jamaica dijadualkan akan menentang Amerika Syarikat pada 3 Julai untuk perlawanan separuh akhir.

Elak Mexico

Mexico pula akan berhadapan Haiti pada 2 Julai bagi satu lagi aksi separuh akhir.

Nampaknya, ada potensi perlawanan akhir akan menemukan Amerika Syarikat bertembung Mexico. Perlawanan panas barangkali?

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN