Enggan Kehilangan Penjaga Gol Hebat, Gabi Mahu Jan Oblak Kekal Kemudi Gawang Atletico Madrid

Oblak

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Jan Oblak – satu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi dalam kancah bola sepak dunia. Beliau kini dilabel sebagai antara penjaga gol terbaik dunia.

Menyebut tentang Oblak – penulis tiba-tiba teringat kepada Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy yang mengakui bahawa gaya beliau yang mencetuskan kontroversi sewaktu penentuan sepakan penalti pada perlawanan akhir Piala Malaysia tempoh hari adalah mengikut langkah dilakukan oleh Oblak.

Oblak yang juga merupakan penjaga gol antarabangsa Slovenia hanya melepaskan lapan gol setakat ini selepas mengharungi 12 perlawanan La Liga.

Ia seterusnya menjadikan Atletico Madrid sebagai pasukan yang paling sedikit dibolosi setakat ini. Barcelona yang kini menghuni puncak liga pula sudah melepaskan 18 jaringan.

LONDON, ENGLAND – APRIL 26: Jan Oblak of Atletico Madrid makes a save during the UEFA Europa League Semi Final leg one match between Arsenal FC and Atletico Madrid at Emirates Stadium on April 26, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Bekas pemain mahu Oblak kekal

Sehubungan dengan sumbangan yang begitu berkesan dipamerkan Oblak Рmembuatkan bekas ketua pasukan Atletico Madrid, Gabi menginginkan bekas rakan sepasukannya itu terus kekal bersama pasukan serta menandatangani kontrak baharu.

”(Jan) Oblak merupakan seorang pemain yang penting, sama seperti (Antoine) Griezmann, dia memberikan mata (kekuatan) buat Atletico.”

”Atletico akan berusaha keras untuk membuatkan dia kekal di sini dan dia akan mahu untuk terus kekal, saya pasti dia akan meneruskannya.”

”Keadaannya sukar. Saya yakin dia akan memperbaharui kontraknya. Saya pasti kami akan mencapai kata sepakat tersebut.”

Gabi yang meninggalkan Atletico Madrid pada musim panas yang lalu kini berkelana ke Qatar untuk beraksi bersama Al-Sadd.

Sementara itu, menurut sumber Goal, kontrak Jan Oblak masih berbaki dua tahun dan kontrak tersebut akan berakhir pada 2021.

 

 

 

Leave a Reply