Ed Woodward Beri Bayangan Man United Tak Akan Beli Pemain Januari Ini

Ini mungkin khabar yang tidak mahu didengar oleh penyokong Manchester United.

Hal ini kerana, kelab tersebut dijangka tidak akan begitu aktif dalam jendela perpindahan yang akan dibuka pada bulan Januari ini.

Menurut Goal, timbalan pengerusi eksekutif kelab tersebut iaitu Ed Woodward mengatakan ianya bukanlah fokus United untuk mendapatkan pemain baharu untuk pasukan.

Bercakap kepada penyokong dalam satu pertemuan maya di Zoom, Woodward mengatakanka fokus pasukan adalah untuk mencari rentak agar terus konsisten.

“Kami mendapati ada lebih banyak kerja yang perlu dilakukan untuk kekal konsisten dalam memenangi piala.”

“Tanda-tanda positif telah disaksikan di atas padang dan tempat latihan dan ianya menaikkan semula kepercayaan kami terhadap Ole Gunnar Solskjaer, barisan kejurulatihan serta pemain.”

Dalam masa yang sama, Woodward juga mahu mengingatkan penyokong yang pasukan mereka turut dalam keadaan berhati-hati untuk tidak terlalu banyak berbelanja pada waktu pandemik ini.

“April lalu, saya katakan yang kami mahu kuatkan pasukan sambil kekal disiplin dalam urusan perbelanjaan pada waktu pandemik ini.”

“Saya percaya kami berjaya melakukan itu, dengan pada musim panas lalu kami berjaya mendapatkan jumlah perbelanjaan bersih melebihi €200 juta pada musim panas 2019 dan ianya melebihi mana-mana perolehan daripada pasukan utama Eropah yang lain.”

Manchester United akan bertemu West Ham United di London pada hujung minggu ini dalam aksi Premier League.

Baca juga artike kami mengenai Ed Woodward:

Ed Woodward: Man Utd Beri Komitmen Penuh Kepada Solskjaer

Ed Woodward Diberi Perlindungan Tambahan, Persediaan Hadapi Kemarahan Penyokong United

Rumah Ed Woodward Diserang

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN