Dollah Salleh Bangga Pahang Tanpa Kalah Di Darul Makmur, Anggap Ia Tonik Berharga

Pengendali pasukan Pahang, Dollah Salleh menyatakan beliau tetap berbangga kerana membantu Pahang menamatkan kempen domestik musim ini tanpa sebarang kekalahan di Stadium Darul Makmur.

Pahang tersingkir daripada separuh akhir Piala Malaysia kerana peraturan gol di tempat lawan. Ini selepas skuad Tok Gajah terikat 5-5 dengan pasukan Kedah.

Untuk masa 90 minit, pasukan Pahang seri 3-3 dengan Lang Merah.

Ianya adalah perlawanan separuh akhir Piala Malaysia yang sangat klasik melibatkan pasukan Pahang dan Kedah.

Kedah mara ke satu lagi final piala domestik musim ini. Pahang pula terpaksa akur.

Ini juga bermakna, Pahang menamatkan saingan musim 2019 tanpa sebarang piala.

Dipetik dari sumber Berita Harian, Dollah Salleh berkata: “Ia bukanlah penamat yang baik dalam saingan Liga M, terutamanya Piala Malaysia.”

https://twitter.com/OfficialPahang/status/1188127180707917824

“Namun begitu, Pahang tidak tewas sepanjang perlawanan di Stadium Darul Makmur.”

Dollah Salleh menganggap rekod tanpa kalah itu akan menjadi pemangkin semangat pasukan Pahang bai saingan musim baharu, 2020.

“Musim ini, rekod kita bersih iaitu tanpa kalah, sekali gus ia sebagai bekalan semangat untuk menghadapi saingan Liga M musim depan.”

“Memang Pahang gagal ke final Piala Malaysia, tetapi kita seri 5-5 berdepan Kedah pada aksi separuh akhir kedua.”

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN