Quantcast

KAJIAN & FAKTA

VIDEO: Bagaimana Pengadil Boleh Mulakan Semula Perlawanan Selepas Gol Terhasil? Ini Jawapannya!

Apakah yang perlu diambil kira oleh seorang pengadil untuk memulakan semula perlawanan selepas gol terhasil?

Dikala satu pasukan sedang meraikan jaringan, pasti pasukan yang satu lagi mahu memulakan semula perlawanan seawal yang boleh.

Dalam episod 16 Dari Mata Pengadil, kami mendapatkan jawapan dari bekas pengadil FIFA iaitu Amir Sharifuddin Wong mengenai apakah yang perlu diambil kira oleh pengadil jika beliau mahu memulakan semula perlawanan.

Masih anda ingat peristiwa pengadil menghalang pemain Aston Villa dari meraikan gol untuk terus berada di zon pihak lawan? Penerangan mengenai itu ada dalam video ini!

Jangan lupa subscribe laman Youtube kami di Semuanya BOLA TV dan kongsikan video ini kepada rakan-rakan anda. Ayuh!

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!