CEO Sri Pahang Nasihat Pemain Bangkit Kembali Cipta Kemenangan Atasi Perak

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Sri Pahang perlu mencipta kebangkitan semula untuk aksi seterusnya dalam saingan Liga Super berdepan Perak dalam misi utama mereka bagi mencari semula tiga mata penting di halaman sendiri.

Beraksi di Stadium Darul Makmur (SDM), Sri Pahang jelas mempunyai kelebihan tersendiri untuk mereka melakar sesuatu positif, menerusi kehadiran ramai penyokong Tok Gajah yang datang untuk bersorak.

Walaupun begitu, motivasi para pemain Sri Pahang juga kini perlu kembali bangkit dan memberi fokus sepenuhnya berdepan Perak untuk mengelak daripada sebarang kejutan berlaku.

Ini kerana Sri Pahang masih lagi segar dengan kekalahan besar 0-4 mereka sebelum itu ketika mereka berkunjung ke Stadium Likas untuk menjadi mangsa amukan sabah yang tampil cukup cemerlang.

Malah, perkara ini turut diingatkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) mereka iaitu Datuk Mohammed Suffian Awang supaya para pemain Sri Pahang cepat melupakan kekalahan lalu untuk kembali bangkit.

“Saya harap barisan kejurulatihan dan pemain dapat manfaatkan peluang di halaman sendiri untuk kembali mencatat kemenangan.

“Tiga mata penting dalam usaha untuk berada pada kedudukan terbaik dalam Liga Super biarpun cabaran getir bakal dihadapi daripada pasukan lawan.

“Saya percaya tempoh dua minggu tanpa perlawanan memberi lebih ruang untuk mempertingkatkan prestasi pasukan selain memperbaiki kelemahan,” katanya menerusi laporan telah dikeluarkan oleh Harian Metro.

Selain itu, dijangka dua tonggak import terbaharu Sri Pahang juga sedia untuk dibawa turun pada perlawanan tersebut bagi berdepan cabaran Perak di halaman sendiri.

Rafael Silva yang beraksi selaku penyerang terbaharu Sri Pahang ketika ini dianggap masih belum menyesuaikan diri dengan cepat dalam permainan untuk meledak sebarang gol buat pasukan itu selepas mengharungi dia perlawanan liga.

Walaupun begitu, tonggak tengah terbaharu mereka iaitu Kuvondik Ruziev dilihat semakin memberi impak yang positif di bahagian tengah menerusi kualiti individu beliau dalam mengawal tempo permainan.

Apapun, Perak juga pastinya tidak rela untuk terlepas sebarang mata setelah mereka masih segar dengan kemenangan terbaharu ketika menewaskan Kuching City 2-1 di gelanggang lawan.

Menerusi beberapa rombakan pemain import baharu, Yusri Che Lah berjaya menampilkan barisan pemain muda yang lebih baik serta bersedia di segenap posisi untuk menghadapi mana-mana pasukan lawan.

Sumber:
Harian Metro

Leave a Reply