Bintang NFL Sahut Cabaran Gamers Bermain FIFA 16, Belasah Pasukan Gamers 9-1

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Apa yang anda sanggup lakukan untuk membuktikan anda adalah pemain FIFA 16 yang terhebat?

Apapun jawapan anda, ia pasti tidak menyamai tahap komitmen yang dilakukan oleh bekas atlet NFL, Chad “Ochocinco” Johnson untuk mempertahankan reputasinya sebagai ‘pemain FIFA terbaik di Amerika Syarikat’.

Bagi anda yang tak kenal Johnson, sejak bersara dari NFL beliau menghabiskan masa dengan bermain FIFA. Ketagihannya bermain FIFA mencapai tahap sehingga beliau sentiasa mencabar gamers FIFA di Twitter untuk berentap.

Malah Johnson juga tidak segan-segan untuk memulakan ‘trash talk‘ kepada sesiapa yang menerima cabarannya. Menurutnya:

“Bilalah kalian nak belajar. Aku pemain FIFA terbaik di Amerika Syarikat. Aku akan datang rumah kalian, pergi ke peti ais kalian (mengambil minuman) dan kalahkan kalian dalam FIFA.” (sumber)

Tahun lepas, Johnson pernah mengambil perjalanan UBER selama 2 jam selepas seorang gamers FIFA menyahut cabarannya di Twitter.

Tahun ini, Johnson melakukan perkara sama. Cuma kali ini, seorang gamers FIFA dari Miami yang mencabar beliau.

Johnson menyahut cabaran gamers tersebut dengan jawapan:

“Kau cabar aku hanya untuk kalah?” dan “Mengapa dia mahu mulakan tahun 2016 dengan kekalahan?”.

Gamers tersebut tidak berminat untuk berbalas-balas trash talk. Sebaliknya beliau mendesak Johnson untuk datang ke rumahnya dengan segera dan beliau ‘sedang menunggu’.

Johnson nyata tidak bermain-main selepas menyahut cabaran gamers tersebut. 1 jam 40 minit kemudian, beliau tiba di lapangan terbang Miami. Beliau meninggalkan beg pakaiannya dan terus pergi ke rumah gamers tersebut.

Beliau tiba di rumah gamers tersebut sejam kemudian.

Johnson nyata tidak bercakap kosong apabila mendahului pasukan gamers (Barcelona) 4-0 pada separuh masa pertama. Di akhir perlawanan, Johnson menang 9-1.

Tetapi untuk berlaku adil kepada gamers tersebut, beliau akhirnya dapat menewaskan Johnson pada perlawanan kedua.

Secara kesimpulannya, Johnson menghabiskan masa hampir 2 jam perjalanan kapal terbang dan 1 jam perjalanan kereta dan meninggalkan beg pakainnya di lapangan terbang – hanya untuk mempertahankan reputasinya dalam FIFA 16.

Baca juga: Lelaki Ini Menyara Hidup Keluarganya Dengan Hanya Bermain FIFA