Bekas Pemain Import JDT, Aaron Niguez Sertai Malaga C.F

Bekas pemain import JDT, Aaron Niguez diumumkan sebagai pemain Malaga C.F dan akan beraksi bersama kelab divisyen kedua Sepanyol itu sehingga ke akhir musim ini.

Niguez yang merupakan saudara kandung kepada bintang Atletico Madrid, Saul Niguez merupakan seorang ejen bebas sejak meninggalkan JDT pada akhir musim 2019.

Pemain tengah berusia 30 tahun itu sebelum ini pernah tampil dengan beberapa pasukan di Sepanyol sebelum menyertai JDT pada 2019.

Namun Niguez hanya beraksi dalam tiga perlawanan untuk JDT sebelum beliau dihanti oleh Leandro Velasquez.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Aaron Niguez kerana menjadi sebahagian daripada skuad Johor Darul Ta’zim (JDT) yang berjaya menjulang Piala Sumbangsih 2019,” kata pengurus pasukan, Luciano Figueroa ketika mengumumkan Niguez bakal meninggalkan JDT pada awal musim 2019.

Dalam kenyataan yang sama, Figueroa turut mendedahkan isu perubahan taktikal telah menjadi sebab kenapa Aaron Niguez terpaksa dilepaskan. Ini demi untuk mengukuhkan lagi skuad JDT.

Beliau juga menyatakan keputusan itu diambil selepas pemerhatian ke atas Niguez ketika sesi latihan serta beberapa perlawanan kompetitif.

Aaron Niguez boleh dikatakan pemain yang sudah menambat hati ramai penyokong JDT dengan kualiti permainan yang beliau tunjukkan dalam aksi Piala Sumbangsih 2019.

Tindakan menggantikan Niguez menyebabkan ramai penyokong JDT terkejut pada ketika itu. Niguez kini dikhabarkan sudah menyertai pasukan barunya menjalani latihan.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN