Radio Catalunya: Atletico Madrid Ada Bukti Dokumen Griezmann Dan Barcelona Capai Persetujuan Mac Lalu

Semalam – selepas Barcelona mengumumkan perpindahan Antoine Griezmann – Atletico Madrid terus memuat naik kenyataan media bahawa mereka merasakan Barcelona masih berhutang dengan mereka €80 juta.

Barcelona dan Griezmann mengaktifkan klausa pelepasan bernilai €120 juta. Ianya angka pada klausa pelepasan selepas 1 Julai 2019.

Namun Atletico mendakwa Barcelona perlu membayar €200 juta, klausa pelepasan sebelum 1 Julai 2019 – kerana Griezmann dan Barcelona ada melakukan perbincangan pintu belakang sebelum tarikh itu.

David Sanchez menerusi Radio Catalunya menyatakan bahawa pihak Atletico Madrid ada bukti bahawa Barcelona dan Griezmann menandatangani perjanjian pintu belakang – pada Mac lalu.

Perkara ini pernah didedahkan oleh Atletico menerusi siaran media rasmi mereka. Dan Atletico bertindak menolak untuk berbicang dengan Barcelona. Mereka mengarahkan Griezmann kembali berlatih.

Namun kepada pembaca yang masih kurang jelas tentang situasi Griezmann. Atletico tiada dapat mengawal perpindahan mana-mana pemain mereka apabila klausa pelepasan diaktifkan.

Cuma situasi sekarang, Atletico tidak menerima €120 juta daripada Barcelona, kerana percaya perjanjian di antara Barcelona dan Griezmann dimuktamadkan lebih awal – tanpa melalui Atletico yang merupakan pemilik kepada Griezmann.

“Atletico Madrid adan bukti dokumen bertarikh 9 Mac di mana kontrak ditawarkan Barcelona telah ditandatangani Griezmann. Kelab akan cuba menyelesaikan perkara ini.”

“Atletico Madrid kecewa dengan profesionalisme Oscar Grau [CEO Barca] dalam pertemuan itu.”

Atletico Madrid akan membawa perkara ini ke muka pengadilan. Mereka mendakwa mereka berhak mendapat bayaran €200 juta untuk Griezmann.

Adakah benar Atletico memiliki bukti tersebut? Sama-sama kita nantikan kesudahan cerita ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN