Arsenal & Spurs Mulakan Perang North London Derby Dengan Video Throwback Di Official Youtube

Perlawanan Liga Perdana Inggeris (EPL) minggu ini akan dimulakan dengan North London Derby antara Arsenal dan Tottenham Hotspur. Perlawanan ini akan diadakan di stadium White Hart Lane pada 7 Februari 2015 jam 8.45 malam (waktu Malaysia).

Arsenal berada di kedudukan ke-5 liga manakala Spurs di tangga ke-6, hanya dipisahkan dengan 2 mata.

2-6-2015 8-21-18 AM

Rivalry

Arsenal mempunyai rekod yang lebih baik berbanding Spurs sepanjang 30 tahun pertemuan di antara kedua-dua pasukan.

✔ Memenangi liga sebanyak 2 kali di White Hart Lane.

✔ “Mencuri” kapten Spurs, Sol Campbell pada 2001 dengan perpindahan percuma.

✔ Arsenal mengatasi Spurs di kedudukan EPL pada setiap musim.

Video

Untuk merancakkan dan memberi mood North London Derby, kedua-dua pasukan telah upload video di channel youtube rasmi mereka. Spurs terlebih dahulu upload video mereka dengan tajuk “Throwback Spursday North London Derby Special”.

Arsenal melalui channel yotube rasmi mereka telah upload video dengan tajuk Throwback Thursday : Arsenal v Spurs.

Kredit featured image : alexandraparkfc.co.uk
Like page SemuanyaBOLA di Facebook.

Follow Twitter kami di @semuanyabola.

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN