Ancelotti Mengaku Real Madrid ‘Lemas’ Dengan Tekanan Hebat Man City

Carlo Ancelotti

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pengendali Real Madrid, Carlo Ancelotti mengakui yang pasukannya tidak dapat menahan asakan yang terlalu kuat oleh Manchester City hinggakan gergasi La Liga itu ‘terduduk’ di England.

Real terpaksa melepaskan mahkota kejuaraan UEFA Champions League (UCL) mereka selepas dibelasah hebat oleh City dengan jaringan 4-0.

Kekalahan memalukan tersebut membuatkan skuad Ancelotti disingkirkan di peringkat separuh akhir menerusi agregat 5-1.

Bercakap selepas perlawanan, Ancelotti mengakui yang pasukannya ‘lemas’ dengan tekanan melampau diberikan oleh skuad Pep Guardiola.

Hal ini telah menyebabkan pasukannya itu memboloskan dua gol di separuh masa pertama dan itu telah membuatkan tugasan mereka semakin sukar.

“Mereka bermain dengan lebih baik dan berhak untuk menang.

“Mereka meletakkan tekanan yang tinggi sejak daripada awal dan ianya menjadi buat mereka kerana mereka menyukarkan kami untuk mendapatkan bola serta berjaya menjaringkan dua gol [di separuh masa pertama],” ujar Ancelotti menerusi Channel News Asia.

Ancelotti cuba untuk mengubah perkara itu di separuh masa kedua namun ianya tidak berhasil dan kekalahan ini amat perit untuk diterima olehnya.

“Ia adalah satu kekalahan yang menyakitkan, amat menyakitkan. Tetapi ini boleh terjadi. Kami kena belajar supaya pada musim hadapan ianya menjadi lebih baik.

“Kami mara ke separuh akhir UCL dan menentang pihak lawan yang cukup kuat, mereka bermain dengan cukup baik dan mereka buatkan kami tidak layak ke perlawanan akhir.

“Kami cuba untuk bangkit pada separuh masa kedua tetapi ianya tidak menjadi,” kata Ancelotti lagi.

Jaringan berganda daripada Bernardo Silva pada separuh masa pertama ditambah dengan gol Manuel Akanji serta Julian Alvarez membawa City ke perlawanan akhir bertemu Inter Milan.

Mereka cuba untuk menebus kekecewaan kalah pada aksi akhir 2021 ditangan Chelsea ketika itu.

Leave a Reply