Al-Hilal Bakal Jadi Transit Untuk Ruben Neves Sertai Newcastle?

Ruben Neves

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pemain Portugal, Ruben Neves yang kini dalam perjalanan untuk menyertai Cristiano Ronaldo dan N’Golo Kante di Liga Arab Saudi semakin hampir menyertai Al-Hilal.

Beliau dianggap sudah mula meninggalkan bola sepak elit di Eropah kerana ingin bermain kerana wang dijangka akan melengkapkan perpindahan £47 juta (RM279 juta) ke Al-Hilal dalam usaha Arab Saudi merevolusikan saingan domestik mereka.

3 Cara Nak ‘Upgrade’ Pengalaman Layan Liga Malaysia Anda

Pengesahan itu masih belum lagi terjadi, namun telah muncul cakap-cakap yang Al-Hilal bakal menjadi tidak lain dari sekadar stesen transit untuk Neves kembali ke Premier League.

Menurut laporan Football Insider, sekiranya perpindahan Neves ke Al-Hilal berhasil, maka pemain itu akan kembali semula ke England namun tidak bersama-sama Wolverhampton Wanderers.

Sebaliknya, Neves akan dipinjamkan ke Newcastle United dengan pemain tersebut dijangka akan bersama-sama Magpies untuk dua musim.

Apa yang menarik mengenai perpindahan ini adalah, kedua-dua kelab iaitu Al-Hilal dan Newcastle adalah pasukan yang dimiliki oleh pemilik yang sama iaitu Public Invesment Fund (PIF).

Jadi, ini dilihat sebagai satu langkah yang licik tetapi bijak dilakukan untuk mendapatkan Neves bagi membantu Newcastle yang akan beraksi di UEFA Champions League (UCL) musim hadapan.

Jika Newcastle sendiri yang mahu membeli terus Neves, pastinya Wolves akan bertindak mengenakan harga yang lebih tinggi untuk pemain tersebut memandangkan beliau masih lagi muda dan sedang menghampiri kemuncak prestasi.

Jadi dengan terkeluarnya berita ini, adakah Wolves akan cuba sabotaj perpindahan ini dengan membatal peluang Neves beraksi di UCL walaupun perlu melalui transit?

Sama-sama kita nantikan.

Leave a Reply