AirAsia Jadi Syarikat Penerbangan Eksklusif Liga Malaysia 2019/2020

Airasia

Syarikat penerbangan tambang murah nasional, AirAsia secara rasmi menandatangani perjanjian untuk menjadi syarikat penerbangan eksklusif Liga Malaysia bagi musim 2019/2020.

Sebagai sebahagian daripada perkongsian itu, AirAsia akan menyokong pasukan yang bermain dalam Liga Malaysia dengan menawarkan tambang diskaun untuk mereka terbang dengan syarikat penerbangan itu di seluruh Malaysia dan rantau ini.

Selain itu AirAsia turut memiliki hak untuk menjual tiket perlawanan sama ada menerusi platform rasmi mereka atau pakej bersama tiket penerbangan dan tawaran hotel melalui web rasmi AirAsia.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Malaysian Football League (MFL), Kevin Ramalingam berkata beliau optimis penampilan AirAsia dalam bola sepak tempatan akan memeriahkan lagi suasana Liga Malaysia akan datang.

“Saya gembira kerana pasukan-pasukan Liga Malaysia akan mendapat manfaat apabila dapat menggunakan khidmat penerbangan AirAsia.

“Ia bukan selalu anda dapat menyaksikan satu syarikat besar apatah lagi menjadi syarikat penerbangan tambang murah terbaik dunia 10 tahun berturut-turut, tampil bersama-sama memeriahkan Liga Malaysia pada kali ini.

“Saya fikir kita semua boleh berbangga dengan apa yang telah dicapai oleh AirAsia dan kami berharap, dengan kerjasama ini dengan salah satu penerbangan terbaik dunia, suasana bola sepak tempatan akan berkembang ke tahap yang lebih tinggi apabila kami berusaha untuk meletakkan Malaysia di peta bola sepak sekali lagi,” katanya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tony Fernandes berkata: “Bola sepak adalah salah satu daripada keghairahan saya dan kini saya berpeluang meneruskan minat saya terhadap sukan nombor satu negara ini melalui AirAsia.

“Pada masa ini kami menaja Liga AirAsia KL Junior untuk memajukan bola sepak belia di Lembah Klang selain kami juga mempunyai pasukan belia kami sendiri, PJ Rangers FC.

“Baru-baru ini, kami juga menyediakan penerbangan untuk peminat Harimau Malaya menyaksikan perlawanan separuh akhir dan final Piala AFF Suzuki di Bangkok dan Hanoi.

“Justeru, perjanjian bersama MFL adalah satu peluang yang luar biasa bagi AirAsia untuk terus menyokong bola sepak Malaysia dan kami bangga dapat memainkan peranan dalam menginspirasikan generasi baru dan menjadikan impian menjadi kenyataan buat para pemain, pasukan dan juga peminat.“

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN