Aidil Sharin: Pemain Perlu Sesuaikan Diri Dengan Keadaan Padang

Aidil Sharin

Pengendali Kedah, Aidil Sharin Sahak percaya anak buahnya perlu menyesuaikan diri dengan padang di stadium baharu skuad Harimau Selatan itu secepat mungkin memandangkan mereka belum pernah menguji keadaan di venue tersebut.

Beliau tidak menolak padang dan rumput di stadium serba canggih itu memang berbeza dan mereka perlu memastikan apa jua keadaan di venue tersebut tidak akan merencatkan pergerakan pemain.

“Hari ini kami tidak berpeluang lagi untuk menguji padang di stadium ini dan saya tidak boleh nak memberi pendapat lagi bagaimanakah agaknya keadaan rumput di situ.”

“Tetapi sudah pasti, apa jua keadaan itu, kami sendiri kena bijak menyesuaikan diri dan tiada alasan untuk pemain anggap keadaan rumput dan padang yang berlainan di stadium itu akan menjadi satu masalah kepada pasukan untuk beraksi”.

“Yang penting, saya tahu JDT mempunyai padang yang cukup berkualiti dan antara yang terbaik di Asia Tenggara dan saya mahu pemain gunakan peluang ini untuk beraksi sebaik mungkin menentang pasukan hebat seperti JDT”, ujar Aidil Sharin dalam sidang media di Stadium Sultan Ibrahim.

Pertembungan antara JDT dan Kedah akan berlangsung di Stadium Sultan Ibrahim yang baru sahaja dirasmikan pada Sabtu lalu di mana perlawanan ini akan menjadi aksi pembuka tirai Liga Malaysia 2020.

Kali terakhir Kedah menjulang trofi Piala Sumbangsih adalah pada tahun 2017, sebelum JDT kekal sebagai juara bertahan.

Kedah layak untuk merebut Piala Sumbangsih 2020 selepas muncul juara Piala FA 2019 apabila berjaya menewaskan Perak pada aksi final hasil jaringan tunggal Mohd Fadzrul Danel bin Mohd Nizam pada masa tambahan.

Kredit foto: Malaysian Football League (MFL)

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN