5 Fakta Menarik Mengenai Chelsea FC. #4 Pasti Buat Anda Teruja Sebagai Rakyat Malaysia.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

1. Stadium Chelsea FC, Stamford Bridge terletak di Fulham dan berhampiran tanah perkuburan utama dan tertua di London (Brompton Cemetery).

1

2. Ken Bates, merupakan pemilik Chelsea sebelum Roman Abramovich. Beliau membeli Chelsea FC dengan harga 1 Pound dan menjualnya kepada Roman dengan harga 140 Juta Pound (RM 760 Juta).

sumber: AP Image
kredit: AP Image

3. Bekas kapten Chelsea & Perancis yang juga pemenang Piala Dunia 1998, Marcel Desailly berangan-angan untuk menjadi jurulatih Malaysia mengantikan Datuk K. Rajagopal. Walaubagaimanapun, Pablo Dollah Salleh menjadi pilihan FAM. Pilihan yang tepat, banyak kejutan dan magis beliau di Piala AFF 2014.

kredit: Dunia Sukan
kredit: Dunia Sukan

4. Sekaya-kaya pemilik Chelsea, kaya lagi orang Malaysia. Chelsea FC bercadang untuk membina stadium baru mengantikan Stamford Bridge yang terlalu sempit melalui pembelian Battersea Power Station, bekas Stesen Janakuasa di London. Akan tetapi kalah di tangan gabungan SP Setia, Sime Darby & Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dengan bidaan mencecah RM 1.95 Billion. Kita semua menjadi salah satu penyumbang kejayaan ini mengalahkan Chelsea. Yeah !

kredit: BBC News London
kredit: BBC News London

5. Kapten Chelsea, John Terry merupakan Pengerusi Chelsea Ladies Football Club.

Metro.UK

 

Like page SemuanyaBOLA di Facebook.
Follow Twitter kami di @semuanyabola.

Leave a Reply